Archief

Hieronder een selectie uit de diverse activiteiten die al plaatsgevonden hebben.

Aanschuifdiner op ZONDAG 24 mei: ASPERGES!
i.s.m. Leen Kaldenberg
We nodigen je van harte uit om aan te schuiven in het oude kerkje van Garrelsweer. Op 24 mei (zondagmiddag) ontvangen we je vanaf 16.30 uur. We gaan rond 17:00 uur aan tafel. De prijs is €50,00 pp inclusief wijn. Thema deze keer is: Asperges! Minimum aantal deelnemers 15, maximum 24. Op de donderdag ervoor wordt gekeken of er genoeg deelnemers zijn om het diner te laten doorgaan. Dieetwensen? Laat het ons tijdig weten. Aanmelden via hetoudekerkje@gmail.com.


Kennismaking met qigong op 12 januari 2019.

Sinds het ontstaan van de mensheid beoefenen mensen overal ter wereld methoden om lichaam en geest te trainen en het beste uit zichzelf te halen. Ook China kent vele tradities op dit gebied. Deze Chinese methoden zijn bekend onder de naam qigong. Chi Neng Qigong is zo’n oude traditie, maar in een moderne jas. Je kunt het zien als Chinese mindfulness, Chinese yoga en Chinese fitness in een. Je wordt er bewuster, gelukkiger, evenwichtiger, fitter en gezonder van.

Zaterdag 12 januari was er een mogelijkheid om kennis te maken met Chi Neng Qigong.  Van 10.00 tot 12.00 uur was er open huis (kerk), met doorlopende lessen. Je bent van harte welkom in Het Oude Kerkje, Stadsweg 31, Garrelsweer.

Roon Staal’s KERST TOUR op 23 december 2018 in Garrelsweer

Roon Staal 10-2016 2 Zondag 23 december gaf zanger-pianist Roon Staal een kerstconcert in het Oude Kerkje te Garrelsweer. Staal, die zichzelf vanachter de piano begeleidde zong niet alleen bekende kerstsongs en kerstcarols als “Oh Holy Night”, “Silent Night”, “Mary’s Boy Child” en “Gloria in Excelsis Deo” ten gehore brengen, maar ook bijvoorbeeld het klassiekere “Panis Angelicus” of een enkele song uit zijn gehele repertoire.

Roon Staal is een Nederlandse zanger, pianist en songwriter die zowel in Nederland, als in Rusland en Japan optredens verzorgd. Met zijn uitzonderlijke stem en prachtige pianospel weet hij tijdens de sfeervolle concerten zijn bezoekers te raken en zal hij u in de stemming brengen van de aankomende kerstperiode door zijn vertolking van deze songs tijdens dit kerstconcert.

Het concert in het Oude Kerkje te Garrelsweer begint om 15.00 uur (uitverkocht) en 19.30 uur. De zaal is een half uur voor aanvang geopend. Kaarten zijn te bestellen via www.roonstaal.com of via tel.nr. 06-30025992. De toegangsprijs is € 15,00.

U bent van harte welkom! Op 12 maart 2017 speelde Marjolein Meijers haar programma Muziek! Aanvang 15.00 uur. Marjolein Meijers maakt muziek, al een leven lang. In 2016 staat zij 40 jaar op de planken! Met bandjes, De Berini`s, Jan Rot en solo met haar twee vaste muzikanten Walter en Onno Kuipers. Marjolein Meijers zang, bas, gitaar banjo Walter Kuipers viool, mandoline, bouzouki, doedelzak Onno Kuipers accordeon, trekzak, gitaar

“MUZIEK!” heeft veel nieuwe muziek, veel nieuwe liedjes, Nederlandstalig. Ga mee met Marjolein op een muzikale wereldreis. We vertrekken uit Rotterdam en gaan via Ierland, Bulgarije en Turkije met een grote zwaai naar Amerika.

“MUZIEK!” staat niet alleen bol van prachtige muziek, maar zit ook vol vrolijke en ontroerende verhalen.

“MUZIEK!” Bruist, zindert, lacht en ontroert.

“MUZIEK!” is een Wereldband!

winterliederen promotiefoto klein
WINTERLIEDEREN
Op 22 januari 2017  “Winterliederen” om 15.00 uur. Voor meer informatie zie de website van Henk Scholte, Bert Ridderbos en Linde Nijland. Aansluitend was er een heerlijke, eenvoudige wintermaaltijd.  

 

TOUR ROON STAAL Op 30 september 2016 startte de Tour Oktober van Singer-Songwriter Roon Staal te Bergen aan Zee (NH). De tour eindigde in Marum (Gr) op 30 oktober. Deze Tour is de 4de jaargang van de Voormalige ‘Noord-Nederland Tour’. In 2013 kwamen twee gast-muzikanten op uit Vladivostok for the first Tour, in 2014 toerde Staal met ‘crooner’ Hans Bootsman en afgelopen jaar trok hij solo door het Noorden van Nederland.  Er wordt dit jaar uitgebreid met concerten in de Randstad, Zoetermeer en Dordrecht, en natuurlijk weer veel locaties in Noord-Holland, Friesland, Groningen en Drenthe. De 36-jarige Singer-Songwriter met een stem die harten kan raken en romantische en tedere composities vanachter de piano ten gehore brengt, doet in de provincie Groningen de volgende locaties aan: Oudeschans, Garrelsweer, Wehe den Hoorn en Marum. Het Optreden in het Oude Kerkje te Garrelsweer vond plaats op zondag 9 oktober 2016. 

037-mini
Expositie Ikonen:
Van 4 oktober tot 24 oktober 2016 exposeerde Reijke Timmerman met Ikonen in het Oude Kerkje. Openingstijden: zaterdag van 10.00 uur tot 14.00 uur en zondag van 10.00 uur tot 12.00 uur en op afspraak: 06-50498155. Zie ook www.ikonenrijk.nl. DvhN-foto-Sparidaens-klein

 

HARRY NIEHOF, speelde Café op driefklaai op zondag 11 september 2016  in Het Oude Kerkje van Garrelsweer. Klik hier voor een klein fragment. Meer informatie:  http://www.harryniehof.nl.

Ton sur Ton


Op zondag 20 december 2015 Ton sur Ton met GEBOORTE Josine Zeijen, cello en Ties Jan Eekhof verhalen en poëzie Muziek: Bach, Kodaly, Britten, Prokoofjef, Gubaidulina, Reger Verhalen en gedichten: Catharina Schrader, Vasalis, Willem Elsschot en vele anderen. Aanvang: 15.00. Kosten: €10,00 (inclusief thee/koffie).  


Lenny Kuhr
speelde samen met Cor Mutsers op 1 december 2015  in Het Oude Kerkje haar fotoprogramma “Wie ben je?”. Daarin vertelt Lenny het verhaal van haar stemverlies. Meer dan een jaar kon ze niet spreken, laat staan zingen en het duurde 8 jaar voor haar stem geheel hersteld was. Ze vertelt en zingt over het proces dat je doormaakt als je iets wezenlijks kwijtraakt (bijvoorbeeld je stem, je baan, je huis, je toekomstperspectief of een dierbare). Luister hier naar Wie ben je? 


Op 22 maart 2015: een optreden van Cas Straatman en de Jazz Compagnie: poëzie en songs uit The American Songbook. Prachtig optreden voor een zeer belangstellend publiek!IMG_0119_klein 

De Gewoon doen met wijn-avond op vrijdagavond 23 januari 2015.  In Gewoon doen met wijn gaat het om wijn in combinatie met gerechten. De balans, de beleving, de interactie; praten, luisteren en ontdekken. Door Johan Brokken en Leen Kaldenberg. Meer informatie staat hier

Op zaterdag 7 februari 2015 waren Linde Nijland, Henk Scholte en Bert Ridderbos met hun programma “winterliederen” in Het Oude Kerkje. Aanvangstijd: 19.30 uur. Vooraf zorgde Leen Kaldenberg voor een wintermaaltijd. Meer informatie staat hier.

Kunsthistorica Trudy de Lange van A la c’Arte vertelde op zaterdag 27 september 2014 over eten in de kunst. Leen Kaldenberg verzorgde het diner en vijf kunstenaars toonden hun werk in de kerk. Een verrassende, smakelijke combinatie die zeker naar meer smaakte! De uitnodiging staat hier

foto 1foto 2

 

 

Op 19, 20 en 21 september 2014 met LoKaal op de culinaire markt bij de Freylemaborg.

 

 

Fragment uit "Dam op"RTV Noord bezocht Garrelsweer tijdens “Garrelswotter” in september 2014. Wiebe Klijnstra liet zich rondleiden, hij liep samen met Yvonne Leuveld een stukje van Het Ommetje van Garrelsweer en name ook een kijkje in Het Oude Kerkje. De uitzending is hier terug te kijken.


Op vrijdag 30 mei 2014 liepen er honderden wandelaars (deelnemers aan de Walk for Infinity, zie website) door het kerkje. * Op zondag 18 mei 2014 was er een aanschuifmaal in het Oude Kerkje. Leen Kaldenberg en Gerard Gerrits verzorgden een heerlijke maaltijd. De kerk was tot de laatste plaats uitverkocht. Wordt zeker herhaald!

Op zondag 4 mei 2014 was er een dag vol Qigong, yoga en meditatie. De kerkzaal was helemaal vol, meer deelnemers konden er echt niet meer bij. Het is de bedoeling ook het volgende seizoen af te sluiten met een dag waarop er drie lessen (yoga door Monique van Velze, QiGong door Yvonne Leuveld en meditatie door Leen Kaldenberg) achterelkaar gegeven worden. Zie de agenda voor meer info over data en tijden van de lessen.

Op 26 april  2014 organiseerde de Oranjevereniging Garrelsweer cupcakes bakken voor  kinderen. 

Op 13 april 2014: expositie schilderijen van Janet Edens.

koffieconcert J. Steendam ea

 

Op 6 april 2014 was de kerkzaal gevuld met aandachtige luisteraars die genoten van een schitterend koffieconcert verzorgd door Jitske Steendam (sopraan), Heleen Fey (dwarsfluit) en Adolph Rots (orgel en piano). Er werden werken uitgevoerd van o.a. Händel, Vivaldi, Telemann, Blavet.

 

 29 maart 2014 en 5 april 2014 cursus broodbakken (met Leen Kaldenberg). Tijd: van 10 uur tot en met lunch. 

Op vrijdag 21 maart 2014 luidden de vrouwendichterbijklank van DICHTERBIJKLANK – Sylvia Schlüter en Brunhilde Kuijper – de lente in met een Klank-Poëzie Concert. Als klassiek geschoolde musici brengen zij poëzie en klank samen. Hun affiniteit met poëzie, en hun passie voor klank en kennis van klankschalen en gongs, maakt deze Klank-Poëzie Concerten tot een belevenis. Het voordragen van gedichten in combinatie met de zachte oorstrelende resonerende klanken van hun veelal zeer oudelogo dichterbijklank klankschalen is reeds lang een beproefd recept waarbij klank en tekst elkaar intens versterken. De avond was fantastisch: de kerkzaal was gevuld met vele klankschalen en een aandachtig publiek. Deze avond wordt vast eens herhaald.

Op 11 maart 2014: vergadering Soroptimisten. 

Op 9 februari 2014 speelde het Noota Saxophone Duo in het Oude Kerkje. Zij spelen o.a. werk van J.M. Leclair, N. Paganini, B. Cockcroft en R. Gilmour. Aanvang: 14.30 uur. Entree: 10 euro p.p Dit is inclusief koffie/thee in de pauze. Reserveren via hetoudekerkje@gmail.com. OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet Noota Saxofoon Duo is een jong en internationaal saxofoonduo  bestaande uit Marijke Schröer (Nederlandse) en David Cristóbal Litago  (Spanjaard). Beide saxofonisten begonnen in 2009 hun studie ‘Master of  Music’ aan het prestigieuze ‘Conservatorium van Amsterdam’ onder  onderricht van Arno Bornkamp. In 2011 behaalden zij daar met succes  hun titels. Noota gaf onder andere concerten in Casa de Cultura (Villalgordo del  Jucar), Oosterpoort (Groningen) en op festivals als het Sonsbeekfestival (Arnhem), Terug naar het Begin (Groningen), Midsummer Burgwal (Haarlem) en live op radio 4 vanuit het Festival Classique (Den Haag). Meer informatie op www.davidcristoballitago.com en www.marijkeschroer.nl

Op 7 februari 2014 gaf Jitske Steendam een workshop zang in het Oude Kerkje in Garrelsweer. Met medewerking van Wilma Bouguenin, piano. Aanvang 19.30 uur. De bijdrage van bezoekers was geheel bestemd voor de restauratie van de glas in loodramen van het Oude Kerkje. 

Op zondag 8 december 2013 organiseerden we een benefietdiner ten bate van de restauratie van de glas-in-loodramen. Dank iedereen voor de bijdrage en de gezellige avond! 

Op zaterdag 21 september 2013 was de kerk open tijdens de dorpsreünie in Garrelsweer. 

Op zaterdag 14 september 2013 was er open huis van 10.00 uur tot 12.00 uur.