Aanbod

De kerk is beschikbaar voor workshops en lessen, kleine concerten en exposities, (verjaardags)feesten, vergaderen, samen koken en samen eten en nog veel meer…

De consistorie is zeer geschikt om te vergaderen aan de keukentafel. De grote tafel biedt plaats aan ca 4 personen (met 1,5 meter afstand en 12 personen zodra er geen maatregelen vanwege Covid-19 meer nodig zijn) en staat midden in een volledig ingerichte, nieuwe keuken. De consistorie is dus een echte “vergaderkeuken”.

In de kerkzaal wordt wekelijks les gegeven in Qigong (door Yvonne Leuveld) en in Shamatha meditatie (door Leen Kaldenberg). Momenteel zijn er wel Qigong maar geen meditatielessen.  We kondigen het hier aan als de lessen weer beginnen. Datzelfde geldt voor de kookworkshops, diners en kleine concerten in de kerkzaal en de voormalige consistorie. Ook die liggen stil, op de website en in de nieuwsbrief laten we weten wanneer er weer activiteiten georganiseerd worden. 

Qigong
Qigong staat voor werken met energie, waarbij het werken kan in de vorm van bewegen,  meditatie en een combinatie van deze twee. Naast het feit dat de oefeningen gewoon prettig zijn om te doen, hebben ze een gunstig effect op lichaam en geest. Belangrijk is ook dat het voor iedereen geschikt is, dat iedereen mee kan doen.

Qigong kent veel verschillende vormen. Zhineng Qigong en de Lotusbloem Qigong zijn voortgekomen uit een eeuwenoude traditie van Qigong beoefening en vertaald naar deze tijd met zijn behoeftes.

Qigong kun je overal beoefenen, maar een bijzondere locatie geeft natuurlijk wel een extra dimensie. Het Oude Kerkje in Garrelsweer is zo’n bijzondere locatie. Alhoewel de huidige kerk nog maar 100 jaar oud is, heeft op deze plek vanaf begin 1600 altijd een kerk gestaan.

Meditatie
Deze hectische tijd kan om momenten van stilte en een beweging naar binnen vragen. Los van de drukte van alledag. De beslotenheid die het Oude Kerkje biedt, is zo’n gelegenheid.

Shamatha-meditatie is voor ons westerlingen een toegankelijke meditatiemethode uit het Tibetaans boeddhisme. Shamata is Sanskriet voor “kalm verwijlen”. Een methode om je afgeleide geest geleidelijk aan tot rust te brengen. Het doel is door oefening in deze techniek je geest rust en stabiliteit te geven. Deze meditatietechniek kan door iedereen altijd en overal toegepast worden.

Voor lestijden zie: Agenda.

Aanschuifdiners op ZONDAG 
i.s.m. Leen Kaldenberg
We nodigen je ca 4 maal per jaar van harte uit aan te schuiven in het oude kerkje van Garrelsweer. Elk kwartaal op een zondagmiddag ontvangen we je vanaf 16.30 uur in de namiddag en gaan rond 17:00 uur aan tafel. De prijs is €50,00 pp inclusief wijn. Elke keer is er een ander thema. Minimum aantal deelnemers 15, maximum 24. Op de donderdag ervoor wordt gekeken of er genoeg deelnemers zijn om het diner te laten doorgaan. Dieetwensen? Laat het ons tijdig weten. Voor data zie de agenda.
Vanwege de Covid-19 zijn er voorlopig geen diners in de kerkzaal.