Nieuws

Aanschuifdiner op 3 februari 2019

Het eerste aanschuifdiner in de versterkte kerk vindt plaats op zondag 3 februari. Inloop vanaf 16.30 uur, we gaan rond 17.00 uur aan tafel. De kosten bedragen €45,00 p.p., dit is inclusief wijnen. Aanmelden uiterlijk woensdag 27 januari via hetoudekerkje@gmail.com.

Op donderdag 28 januari weten we of er genoeg aanmeldingen zijn om het diner door te laten gaan. Laat ons weten of er dieetwensen zijn. Aanmelden kan via ons emailadres: hetoudekerkje@gmail.com. Leen Kaldenberg en zijn brigade heten je van harte welkom.

Kennismaking met qigong op 12 januari 2019

Sinds het ontstaan van de mensheid beoefenen mensen overal ter wereld methoden om lichaam en geest te trainen en het beste uit zichzelf te halen. Ook China kent vele tradities op dit gebied. Deze Chinese methoden zijn bekend onder de naam qigong. Chi Neng Qigong is zo’n oude traditie, maar in een moderne jas. Je kunt het zien als Chinese mindfulness, Chinese yoga en Chinese fitness in een. Je wordt er bewuster, gelukkiger, evenwichtiger, fitter en gezonder van.

Zaterdag 12 januari a.s. is er een mogelijkheid om kennis te maken met Chi Neng Qigong

Van 10.00 tot 12.00 uur is er open huis (kerk), met doorlopende lessen. Je bent van harte welkom in Het Oude Kerkje, Stadsweg 31, Garrelsweer.

Roon Staal’s KERST TOUR op 23 december in Garrelsweer

Zondag 23 december geeft zanger-pianist Roon Staal een kerstconcert in het Oude Kerkje te Garrelsweer. Staal, die zichzelf vanachter de piano begeleidt zal niet alleen bekende kerstsongs en kerstcarols als “Oh Holy Night”, “Silent Night”, “Mary’s Boy Child” en “Gloria in Excelsis Deo” ten gehore brengen, maar ook bijvoorbeeld het klassiekere “Panis Angelicus” of een enkele song uit zijn gehele repertoire.

Roon Staal is een Nederlandse zanger, pianist en songwriter die zowel in Nederland, als in Rusland en Japan optredens verzorgd. Met zijn uitzonderlijke stem en prachtige pianospel weet hij tijdens de sfeervolle concerten zijn bezoekers te raken en zal hij u in de stemming brengen van de aankomende kerstperiode door zijn vertolking van deze songs tijdens dit kerstconcert.

Het concert in het Oude Kerkje te Garrelsweer begint om 15.00 uur (uitverkocht) en om 19.30 uur. De zaal is een half uur voor aanvang geopend. Kaarten zijn te bestellen via www.roonstaal.com of via tel.nr. 06-30025992. De toegangsprijs is € 15,00.

U bent van harte welkom!

Verstevigingsoperatie.

September 2018: de laatste loodjes. Eind deze maand worden de ramen geplaatst en komt de kerk weer te voorschijn uit de steigers. De lessen gaan weer beginnen op 24 september 2018 (QIGOng) en 26 september 2018 (meditatie).  Zie de agenda voor de actuele lestijden.

Februari 2018: het kerkje is er wel klaar voor maar helaas…… de NAM nog niet. Stilte en leegte voor dat de werkzaamheden gaan beginnen. De kerk is vanaf juni weer beschikbaar, de lessen starten naar de zomer weer, de agenda volgt zsm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het laatste aanschuifdiner voor de restauratie van de kerk was op zondag 22 oktober 2017. We hebben genoten van een heerlijk diner bereid door Leen Kaldenberg. We werden ook nog getrakteerd op prachtig licht. Zo is goed te zien hoe mooi de glas-in-lood ramen zijn. Het volgende aanschuifdiner vindt plaats in het najaar van 2018, in het (dan aardbevingsbestendige) oude Kerkje van Garrelsweer.

(foto’s Rob Amesz).

    

WEKELIJKSE LESSEN

In de maand november 2017 zijn er nog QiGong-lessen en ook nog een aantal meditatielessen.  Vanaf 1 januari 2018 is de kerk gesloten, in september 2018 starten de lessen weer mits de werkzaamheden vanwege de restauratie van de kerk dat toelaten. Voor lestijden zie de agenda. Welkom!

Meer informatie: hetoudekerkje@gmail.com.

 

DE VIERDE ZONDAG VAN DE MAAND.
In samenwerking met Leen Kaldenberg zijn er ook in 2017 weer aanschuifdiners. Uiterlijk vier dagen van tevoren aanmelden via hetoudekerkje@gmail.com. Meer informatie over het menu in de nieuwsbrieven en tzt ook in de agenda.

  • Klik op de agenda voor het actuele aanbod van activiteiten in de kerk.
  • De laatste nieuwsbrief (nieuwsbrief 22) is hier te lezen. Wilt u de nieuwsbrief ook ontvangen? Aan de rechterzijde van deze pagina kunt u zich aanmelden.

Uit 2014:

  • De lokale media besteedden aandacht aan de heropening van Het Oude Kerkje in Garrelsweer na de verbouwing. Onderstaande artikelen verschenen er in het Dagblad van het Noorden (op 04-02-2014) en de Ommelander Courant (op 06-02-2014). Klik op de foto om het artikel te kunnen lezen.

DvhN compleet       Ommelandercourant