Agenda

Activiteiten:

Aanschuifdiner op 3 februari 2019

Het eerste aanschuifdiner in de versterkte kerk vindt plaats op zondag 3 februari. Inloop vanaf 16.30 uur, we gaan rond 17.00 uur aan tafel. De kosten bedragen €45,00 p.p., dit is inclusief wijnen. Aanmelden uiterlijk woensdag 27 januari via hetoudekerkje@gmail.com.

Op donderdag 28 januari weten we of er genoeg aanmeldingen zijn om het diner door te laten gaan. Laat ons weten of er dieetwensen zijn. Aanmelden kan via ons emailadres: hetoudekerkje@gmail.com. Leen Kaldenberg en zijn brigade heten je van harte welkom.

Kennismaking met qigong op 12 januari 2019

Sinds het ontstaan van de mensheid beoefenen mensen overal ter wereld methoden om lichaam en geest te trainen en het beste uit zichzelf te halen. Ook China kent vele tradities op dit gebied. Deze Chinese methoden zijn bekend onder de naam qigong. Chi Neng Qigong is zo’n oude traditie, maar in een moderne jas. Je kunt het zien als Chinese mindfulness, Chinese yoga en Chinese fitness in een. Je wordt er bewuster, gelukkiger, evenwichtiger, fitter en gezonder van.

Zaterdag 12 januari a.s. is er een mogelijkheid om kennis te maken met Chi Neng Qigong

Van 10.00 tot 12.00 uur is er open huis (kerk), met doorlopende lessen. Je bent van harte welkom in Het Oude Kerkje, Stadsweg 31, Garrelsweer.

Roon Staal’s KERST TOUR op 23 december in Garrelsweer

Zondag 23 december geeft zanger-pianist Roon Staal een kerstconcert in het Oude Kerkje te Garrelsweer. Staal, die zichzelf vanachter de piano begeleidt zal niet alleen bekende kerstsongs en kerstcarols als “Oh Holy Night”, “Silent Night”, “Mary’s Boy Child” en “Gloria in Excelsis Deo” ten gehore brengen, maar ook bijvoorbeeld het klassiekere “Panis Angelicus” of een enkele song uit zijn gehele repertoire.

Roon Staal is een Nederlandse zanger, pianist en songwriter die zowel in Nederland, als in Rusland en Japan optredens verzorgd. Met zijn uitzonderlijke stem en prachtige pianospel weet hij tijdens de sfeervolle concerten zijn bezoekers te raken en zal hij u in de stemming brengen van de aankomende kerstperiode door zijn vertolking van deze songs tijdens dit kerstconcert.

Het concert in het Oude Kerkje te Garrelsweer begint om 15.00 uur (uitverkocht) en 19.30 uur. De zaal is een half uur voor aanvang geopend. Kaarten zijn te bestellen via www.roonstaal.com of via tel.nr. 06-30025992. De toegangsprijs is € 15,00.

U bent van harte welkom!

Oude Kerkje weer beschikbaar na werkzaamheden NAM.

De periode waarin de kerk aardbevingsbestendig gemaakt werd is bijna voorbij. Binnenkort worden de ramen geplaatst en gaan de steigers weg. De QiGong- en meditatielessen gaan dus ook weer beginnen en wel op maandag 24 september (QiGong) en 26 september (meditatie).  Vanaf eind september 2018 is het oude Kerkje ook weer beschikbaar voor lessen, concertjes en andere activiteiten.

Aanschuifdiners op ZONDAG 
i.s.m. Leen Kaldenberg
We nodigen je ca 4 maal per jaar van harte uit aan te schuiven in het oude kerkje van Garrelsweer. Elk kwartaal op een zondagmiddag ontvangen we je vanaf 16.30 uur in de namiddag en gaan rond 17:00 uur aan tafel. De prijs is €45,00 pp inclusief wijn. Elke keer is er een ander thema. Minimum aantal deelnemers 15, maximum 24. Op de donderdag ervoor wordt gekeken of er genoeg deelnemers zijn om het diner te laten doorgaan. Dieetwensen? Laat het ons tijdig weten.

Wekelijkse lessen:

  • Een nieuwe serie Qigong start op 24 september 2018. De lestijden zijn iedere maandagochtend van 9.30 tot 11.00 uur, maandagmiddag van 13.45 tot 15.15 uur en maandagavond van 19.30 tot 21.00 uur. In alle groepen zijn beginners en gevorderden welkom, halverwege de lessenserie instappen is mogelijk. 
  • De meditatie-avonden starten weer op 26 september 2018. Ook hier is halverwege de lessenserie instappen mogelijk. Lestijd: elke woensdagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur. Ook als er geen les is, bv in de zomermaanden, dan is er op deze tijd vaak gelegenheid om het kerkje te gebruiken om (gezamenlijk) te mediteren.

Ook meedoen? Voor elke nieuwe cursist is zowel bij Qigong als meditatie de eerste les een proefles en gratis bij te wonen. De kosten bedragen 6 euro per les of 5 lessen voor €25,00 (knipkaart), de knipkaart is te gebruiken voor zowel de Qigong- als de meditatielessen en is het hele seizoen geldig. Meer informatie Yvonne Leuveld (hetoudekerkje@gmail.com).

Onze nieuwsbrief (klik hier voor de laatste editie) ook ontvangen? Aanmelden kan rechts op de pagina, afmelden kan eenvoudig door te klikken op de link onderaan elke nieuwsbrief.